Sindicatul de la Daewoo Shipbuilding a respins planul de restructurare

365
Sindicatul de la Daewoo Shipbuilding a respins planul de restructurare - sindicatuldaewoo-1479399288.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering a respins apelul lansat de creditorii companiei de a accepta planul de restructurare a șantierului naval, care implică reducerea forței de muncă, arată publicația sud-coreeană "Yonhap".

Săptămâna trecută, creditorii, în frunte cu Banca de Dezvoltare a Coreei (aparținând statului), au elaborat un plan pentru a-i acorda companiei un ajutor de 3,2 trilioane de woni (circa 2,75 miliarde de dolari). DSME, al doilea mare constructor de nave al lumii, se confruntă cu o criză profundă și nu mai reușește să obțină noi comenzi.

Creditorii i-au cerut sindicatului un angajament scris că renuță la greve, că nu va mai lansa alte acțiuni colective și că aceptă măsurile de auto-salvare a companiei.

"Putem lucra împreună pentru a salva firma, dar nu putem accepta o restructurare care include reduceri masive de locuri de muncă", a declarat un oficial al sindicatului.

DSME încearcă să vândă mai multe active pentru a se salva, sperând să încaseze 700 de miliarde de woni. Conform programului de auto-salvare ar avea nevoie de circa 6 trilioane de woni, în total.

De asemenea, șantierul naval lucrează la un plan de restructurare a circa 20% din forța de muncă. Până la sfârșitul anului, numărul angajaților ar trebui să se diminueze până la 10.000.

În aprilie și noiembrie anul viitor, DSME are de rambursat datorii în valoare de 940 de miliarde de woni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde