Industrie, asigurări, comerţ. INFO economic

124
Industrie, asigurări, comerţ. INFO economic - 1-1680866343.jpg

Articole de la același autor

l Ministerul Economiei a publicat rezultatele evaluării cererilor de finanţare pentru industria prelucrătoare, iar din 97 de cereri depuse 8 vor beneficia de finanţare. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiţii iniţiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investiţiile în active corporale şi necorporale.

l Allianz-Ţiriac atrage atenţia asupra celui mai important principiu în asigurări - suficienţa primelor de asigurare, în raport cu angajamentele de plată asumate prin poliţele de asigurare, referitor la hotărârea de Guvern care instituie o îngheţare pe termen de 6 luni a tarifelor de primă la asigurările RCA, potrivit unui comunicat al companiei.

Asigurătorul precizează că, doar respectând acest principiu, asigurările funcţionează, iar companiile îşi pot îndeplini angajamentele de plată în condiţiile promise asiguraţilor la momentul încheierii poliţei.

l Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2023 a fost de 3.123, în creştere cu 26,69% comparativ cu perioada similară din 2022, informează Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 807 (+8,32%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 317 suspendări (+40,89%) şi informaţii şi comunicaţii - 302 suspendări (+101,33%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5978 secunde