Informații fiscale: numărul de evidență a plății

1040
În "Monitorul Oficial", partea I, nr.774 din 16 noiembrie 2012, a fost publicat O.M.F.P. nr.1485/2012 privind modificarea și completarea Instrucțiunilor de completare a numă-rului de evidență a plății, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr.1.870/2004.


Potrivit prevederilor ordinului sus-menționat, numărul de evidență a plății în cazul unei obligații fiscale stabilite suplimentar prin decizie de impunere privind obligațiile fiscale suplimentare de plată stabilite de inspecția fiscală, precum și în cazul unei amenzi de orice fel stabilite potrivit legii prin documentul de constatare a acesteia, se obține de către contribuabil astfel:

- prin accesarea programului de asistență pentru formarea numărului de evidență a plății;

- prin înscrierea numărului de evidență a plății menționat în decizia de impunere privind obligațiile fiscale suplimentare stabilite de inspecția fiscală;

- prin solicitarea numărului de evidență a plății la organul fiscal competent.

Programul de asistență cu ajutorul căruia este generat numărul de evidență a plății este pus la dispoziția contribuabilului pe site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro, la secțiunea Asistență Contribuabili.

Pe portalul ANAF, la secțiunea "asistență contribuabili", meniul "formulare și programe utile", submeniul "programe utile", s-a publicat programul de asistență cu ajutorul căruia se va genera numărul de evidență a plății, calea pentru accesarea programului fiind:

http:/www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/ProgrameUtile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Sport : Adrian Mutu dă lovitura în afaceri!
Pagina a fost generata in 0.65 secunde