INS / Cifra de afaceri în comerț și servicii în luna iunie și semestrul I 2012

199
În luna iunie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna precedentă ca serie brută cu 1,4% și a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,1%.

În semestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut față de semestrul I 2011 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2%, respectiv cu 1,7%.

Iunie 2012 comparativ cu mai 2012

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,3%, din cauza scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-2,8%), la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,9%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-1%). Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 11,6%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 August 2012
Stire din Economie : Euro se ține tare
Pagina a fost generata in 2.0601 secunde