Intesa Sanpaolo Bank provoacă oamenii de business să găsească noua normalitate în afaceri

988
Previziunile economice sunt de câțiva ani tot mai greu de realizat, așadar oamenii de business și băncile trebuie să-și adapteze planurile de afaceri și strategiile, căci nu-i așa, cu toții ne confruntăm cu o perioadă plină de incertitudini. Intesa Sanpaolo Bank, subsidiară a grupului financiar Intesa Sanpaolo, este prima bancă ce a venit cu o abordare deschisă. Miercuri, reprezentanții acesteia au organizat un eveniment, intitulat "Noua normalitate în afaceri", ce a reunit lideri de opinie, reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului de afaceri, în cadrul căruia s-au dezbătut teme legate de relația dintre bănci și companii, importanța atragerii fondurilor europene și perspective pentru investitorii din zona Constanței în contextul economic actual. s

În rândul invitaților care au luat cuvântul s-a numărat și Ezio Salvai - director general Intesa Sanpaolo, Ion Dănuț Jugănaru - directorul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Adrian Rădulescu - președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, Aurel Papari - rectorul Universității Andrei Șaguna, Marco Petriccione - director Retail și IMM, Intesa Sanpaolo Bank, și Dan Bota - director de rețea în cadrul Intesa Sanpaolo Bank.

"Ne propunem să discutăm despre noile realități la patru ani după apariția crizei, și nu să mai discutăm despre criză. Vorbim despre oportunități pe care împreună cu clienții noștri trebuie și le putem fructifica, să înțelegem care le sunt exigențele, să dialogăm în mod deschis. Un lucru extrem de important este să înțeleagă și care sunt provocările cu care noi ne confruntăm, pentru că banca este doar o verigă dintr-un sistem economic", a precizat Ezio Salvai.

Oamenii de afaceri, atitudine prudentă

În continuare oamenii de afaceri sunt destul de prudenți la capitolul investiții. "Senzația mea personală este că, în ultima perioadă, foarte mulți întreprinzători care știu ce să facă nu investesc dintr-o prudență excesivă, ca nu cumva noile condiții de pe piață să le dea peste cap planurile", a subliniat Ion Dănuț Jugănaru.

Adrian Rădulescu îi sfătuiește însă pe constănțeni să mizeze pe agricultură. "Am rugămintea la agricultori să înțeleagă că alimentele, în cel mai scurt timp, spun eu între opt și 12 ani, vor fi cel mai important și mai bun domeniu din care se pot face bani. Ce trebuie să facem? Trebuie să ne organizăm și să facem un plan de dezvoltare. Intesa este prima bancă care a înțeles fenomenul. Au înțeles că trebuie să fie alături de agricultori", a precizat Adrian Rădulescu, cel care a subliniat două lucruri care i-ar ajuta foarte mult pe agricultori: scurtarea atât a timpului de acordare a credi-telor, cât și a numărului de garanții.

O altă temă ridicată în cadrul evenimentului "Noua normalitate în afaceri" a fost aceea a acordării de credite autorităților publice locale din zonele rurale, credite fără de care multe proiecte nu pot fi derulate și astfel nu se pot obține fondurile nerambursabile.

Pe de altă parte, reprezentanții Intesa s-au arătat destul de deschiși în ceea ce privește finanțările. "Economia nu s-a oprit, cu siguranță lucrurile vor merge mai departe și oportunități de fructificat vor mai fi. De ce? Pentru simplul motiv că nevoia în România nu a dispărut și ea va crea aceste oportunități. Avem nevoie în continuare de autostrăzi, de investiții în infrastructură, în turism, în agricultură și în alte domenii, iar băncile vor trebui să finanțeze toate aceste proiecte", a subliniat Dan Bota.

Zece ani cu Intesa Sanpaolo Bank

Săptămâna aceasta se împlinesc zece ani de când Intesa Sanpaolo Bank a deschis prima sucursală la Constanța. "Suntem de zece ani prezenți pe piața din Constanța, și o spun cu mândrie. Desigur, acum zece ani de zile am început numai cu o sucursală, acum suntem cinci unități pe piața locală. Este pentru noi un moment de bucurie", a precizat Marco Petriccione.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Oportunități pentru tineret
Pagina a fost generata in 0.7535 secunde