Investițiile Petromidiei ridică prețul acțiunilor Rompetrol Rafinare

262
Investițiile Petromidiei ridică prețul acțiunilor Rompetrol Rafinare - petromidia576-1348847068.jpg
Bursa de Valori București încheie o săptămână începută prost, cu o capitalizare scăzută, urmată de o înviorare determinată de scăderea prețurilor și creșterea numărului tranzacțiilor. Spre finalul intervalului, a urmat o nouă depreciere a pieței, dar cu menținerea unui număr rezonabil de tranzacții.

Sesiunea de azi nu a fost prea rea, dacă ținem cont de volumul vânzărilor. Din perspectiva prețurilor, lucrurile nu au stat prea bine. La ora 18,21, cinci dintre cei șapte indici sintetici înregistrau valori negative, iar doi, valori pozitive. Variațiile erau între minus 0,17% și plus 0,38%.

Acțiunile Fondului Proprietatea au ocupat primul loc în topul tranzacțiilor după volum, iar cele ale SIF 5 s-au aflat pe prima poziție în topul după valoarea tranzacțiilor. Lichiditatea bursei era modestă, ajungând la 23,968 milioane lei, respectiv 5,287 milioane euro.

Acțiunile Rompetrol Rafinare au înregistrat o creștere de 4,19% a prețului, determinată mai ales de veștile bune privind finalizarea unei noi investiții de 170 de milioane de dolari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Economie : Și Rompetrol a scumpit benzina!
Pagina a fost generata in 0.7532 secunde