Israelul este interesat să dezvolte colaborarea economică cu România

198
Israelul este interesat să dezvolte colaborarea economică cu România - israelulesteinteresatsadezvoltec-1610292959.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, s-a întâlnit cu David Saranga - ambasadorul Israelului la București. Pe agenda discuțiilor s-au aflat modalitățile de creștere și diversificare a schimburilor comerciale bilaterale și oportunitățile concrete de colaborare în domenii de interes comun, precum antreprenoriatul și turismul.

Diplomatul israelian a apreciat valoarea comerțului bilateral și a evidențiat importanța implicării decidenților din cele două guverne pentru concretizarea oportunităților economice și comerciale existente în relația bilaterală.

Ambasadorul a evidențiat disponibilitatea părții israeliene de a împărtăși expertiza în domenii de interes comun, precum managementul apei, agricultura, sănătatea, antreprenoriatul, turismul și tehnologia.

La rândul său, ministrul român a exprimat deschiderea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului de a susține demersurile investitorilor israelieni prin promovarea unui mediu de afaceri în care transparentizarea și dereglementarea în domeniul economic să fie prioritare.

Ministrul Năsui și-a exprimat convingerea că puternica legătură istorică existentă între cele două țări va cunoaște o nouă relansare, prin reluarea turismului și extinderea conceptului de green passport, în contextul în care statul Israel este unul dintre cele mai avansate în privința vaccinării.

La 31 octombrie 2020, schimburile comerciale dintre România și Israel au totalizat 657,7 milioane de dolari. Exporturile românești s-au ridicat la 502,7 milioane de dolari, înregistrând o creștere de 26,11% față de anul 2018, iar importurile au scăzut cu 2,42%, până la valoarea de 155,0 milioane de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Decembrie 2020
Stire din Economie : Noi structuri în viitorul Guvern
Pagina a fost generata in 1.8331 secunde