Interes ridicat privind sursele regenerabile de energie offshore de la Marea Neagră

829
Interes ridicat privind sursele regenerabile de energie offshore de la Marea Neagră - interesridicatprivindsurselerege-1608300876.jpg

Articole de la același autor

Virgil-Daniel Popescu - ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și secretar de stat Niculae Havrileț au participat la reuniunea informală a Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie – secțiunea energie, desfășurată în format videoconferinţă.



În cadrul reuniunii, miniștrii energiei și secretari de stat din statele membre au avut un schimb de opinii privind măsurile de realizare a unei integrări ulterioare a sistemului energetic în Europa, având în vedere viitoarea revizuire a legislației în domeniul energiei a UE și posibila aliniere a obiectivelor energetice ale UE pentru anul 2030 cu viitoarele obiective climatice.


În cadrul reuniunii, Virgil Popescu a declarat că România susține abordarea unei tranziții energetice juste și echitabile pentru toate statele membre la efortul comun de atingere a neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene. Atingerea obiectivului de neutralitate climatică necesită accelerarea acțiunilor privind reducerea efectelor climatice în strânsă concordanță cu procesul de redresare și relansare economică la nivelul Uniunii Europene. Angajamentul colectiv și constructiv în implementarea obiectivelor Pactului Ecologic European se bazează pe inițiativele și strategiile Uniunii Europene, prezente și viitoare, care trebuie să asigure neutralitatea tehnologică în tranziția energetică.


Ministrul român a menționat că există un interes ridicat în explorarea surselor regenerabile de energie offshore în Marea Neagră și acest lucru ar putea avea o contribuție importantă la atingerea obiectivelor țării noastre. O condiție prealabilă pentru dezvoltarea ulterioară a surselor regenerabile de energie este integrarea lor în Sistemul Energetic Național. România este pe deplin angajată în eforturile colective pentru neutralitatea climei și transformările profunde ale societăților și economiilor europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.492 secunde