Deputatul George Vişan, interesat de promovarea dezvoltării durabile în zona Mării Negre

374
Deputatul George Vişan, interesat de promovarea dezvoltării durabile în zona Mării Negre - visan-1606502475.jpg

Articole de la același autor

Deputatul George-Gabriel Vişan, membru al Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) a făcut joi 26 noiembrie o vizită la Sediul Secretariatului Naţional Român al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră (SNR RUMN).

Împreună cu prof.univ.dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN au trecut în revistă proiectele derulate în ultimii ani, respectiv cele două ediţii ale Conferinţei pentru Coeziune Socială în zona Mării Negre, precum şi prima Conferinţă în domeniul Creşterii Albastre în zona Mării Negre „Servicii de ecosistem în macro-ecosisteme de tip Râuri-Mare”.

Deputatul George Vişan şi-a exprimat interesul pentru aceste proiecte, atât prin demersuri la nivel legislativ, cât și prin promovarea dezvoltării durabile în zona Mării Negre.

În contextul extrem de dificil, în care se află în prezent zona Mării Negre, cu numeroase zone de conflict deschise ce au condus la confruntări pe multiple planuri un rol extrem de important îl are facilitarea dialogului şi a cooperării în regiune.

S-a avansat ideea unui parteneriat între RUMN şi APCEMN, pentru organizarea unei conferinţe regionale cu scopul relansării cooperării în zona Mării Negre.

Deputatul Vişan şi-a exprimat sprijinul pentru o astfel de iniţiativă şi s-a angajat să întreprindă toate măsurile necesare pentru a promova în cadrul APCEMN acest proiect.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5755 secunde