Tomac propune trei măsuri pentru prevenirea risipei banilor publici

203
Tomac propune trei măsuri pentru prevenirea risipei banilor publici - tomacfacebook-1606502411.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, propune trei măsuri pentru a preveni risipa banului public, care vizează utilizarea inteligenţei artificiale în colectarea taxelor, publicarea contractelor încheiate de instituţiile publice pe site-ul acestora şi referendum al comunităţii pentru împrumuturi mai mari de 5% din bugetul instituţiei care le solicită.

„Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Avem o ţară cu resurse şi bani mulţi. De ce nu reuşim să ne dezvoltăm? Simplu. Pentru că banii publici sunt risipiţi continuu şi nimeni nu face nimic. Statul nu reuşeşte să colecteze veniturile la bugetul de stat. Suntem ultimii din Uniunea Europeană la acest capitol. Asta înseamnă mai puţini bani pentru pensii, sănătate şi şcoală. O altă cauză sunt cheltuielile netransparente din administraţia publică, din companiile de stat sau alte entităţi publice cu bugete mari. Acestea îşi permit să risipească banul public fără niciun fel de responsabilitate, într-o lipsă totală de transparenţă. Şi, nu în ultimul rând, pentru că se angajează continuu împrumuturi atât de către comunităţile locale, cât şi de către Guvern fără ca nimeni să ştie dacă acestea sunt cu adevărat necesare”, a scris Tomac, vineri, pe Facebook.

Măsurile identificate de PMP sunt utilizarea inteligenţei artificiale în colectarea taxelor, prin care România poate ajunge în timp record de la coada clasamentului UE în topul celor mai eficiente ţări din acest punct de vedere, şi transparenţa totală în administraţie - toate contractele încheiate de instituţiile publice să fie publicate în timp real pe site-urile acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.647 secunde