ITF își alege noul secretar general

155
1
ITF își alege noul secretar general - itfalegestephencotton-1407948991.jpg

Articole de la același autor

r Reformistul David Cockroft îi predă ștafeta lui Stephen Cotton

Sub deviza "De la criza globală la justiția globală. Înapoi la luptă, lucrători din transporturi!", la Sofia (Bulgaria) se desfășoară cel de al 43-lea Congres al Federației Internaționale a Transportatorilor - ITF. Reuniunea, la care participă peste 1.500 de sindicaliști din transporturi, a început pe data de 10 august și se va încheia pe 16 august. Semnificativ pentru nivelul atins de civilizația noastră, este faptul că e primul congres complet digitalizat al ITF. În loc de mape, delegații au primit dispozitive portabile de pe care pot consulta documentele congresului, în format electronic.

Pe data de 12 august, de la tribuna congresului, secretarul general David Cockroft, care s-a pensionat, a rostit cuvântul de rămas bun. Personalitate de primă mărime a mișcării sindicale mondiale, Cockroft a aderat la ITF în 1985 și este secretar general din 1994, fiind reales la toate congresele care au urmat. În discursul său, subliniat cu ovații, în picioare, de delegați, Cockroft a rememorat momentele cheie și marile personalități din istoria federației.

"Multe dintre organizațiile sindicale sunt bune la vorbit. ITF a fost întotdeauna bună în acțiune" - a declarat fostul secretar general.

David Cockroft a condus ITF timp de 20 de ani, după ce a preluat funcția de la Harold Lewis, care s-a pensionat la 60 de ani. Cockroft îi predă ștafeta lui Stephen Cotton, candidatul propus de biroul executiv. Rămâne ca delegații la congres să valideze, prin vot, propunerea.

"David Cockroft a fost cel mai bun conducător al ITF. Este liderul care a reformat organizația" - a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor, organizație membră ITF.

Referindu-se la Stephen Cotton, Mihălcioiu a precizat că acesta a fost nominalizat de majoritatea sindicatelor pentru funcția de secretar general, fiind considerat cel mai capabil să-i urmeze lui Cockroft la "cârma" ITF. În calitate de șef de departament contracte de muncă, consilier și apoi adjunct al secretarului general, el a jucat un rol important în adoptarea Convenției privind munca și viața pe mare MLC - 2006.

ITF cuprinde peste 700 de sindicate membre, răspândite în 150 de țări și reprezintă interesele a peste 4,5 milioane de lucrători din transporturi.

Comentează știrea

Navigator
14 august 2014
ITF

Felicitari ITF! Am citit ca s-a infiintat in 1889 si de atunci a fost vulturul apaartor al navigatorilor din tarile occidentale si dupa 1990 a tuturor navigatorilor. Felicitari SLN! Eu sunt mandru ca sunt roman si SLN ca este parte din ITF ! Organizatii transparente 100%, corecte cu marinarii si loiala in scopul de a asigura conditiile de munca la nave a navigatorilor de pe tot mapamondul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.444 secunde