Județul Constanța beneficiază de finanțare pentru dezvoltarea rețelei de gaze

364
Județul Constanța beneficiază de finanțare pentru dezvoltarea rețelei de gaze - judetulconstantabeneficiazadefin-1655734876.jpg

Articole de la același autor

Zece noi contracte de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale au fost semnate în cadrul Programului operațional infrastructură mare. Astfel, peste 46.000 de gospodării, agenți economici și instituții publice din 29 de unități administrativ-teritoriale aflate în județele Suceava, Hunedoara, Olt, Bihor, Sibiu, Călărași și Constanța vor beneficia de serviciul public de distribuție a gazelor naturale, iar rețeaua de transport și distribuție va fi extinsă cu aproximativ 1.000 km.

„Prin Programul operațional infrastructură mare, comunitățile locale au acces la finanțare pentru proiecte esențiale de modernizare, din bani europeni. În zonele rurale ale României, lipsa accesului la utilități încă afectează atât calitatea vieții oamenilor, cât și nivelul de dezvoltare economică. Cele zece contracte de finanțare semnate se adaugă celor deja încheiate recent pentru a oferi acestor comunități șansa de a reduce decalajele față de alte zone din România și față de alte țări europene. Mesajul nostru către autoritățile locale este acela de a valorifica la maximum această șansă de a construi proiecte durabile pentru comunitățile lor, cu bani europeni”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Valoarea totală a contractelor semnate este de peste 783 milioane de lei.

În această lună au fost semnate alte cinci contracte în valoare de 457 milioane de lei pentru a asigura accesul la rețeaua de gaze al unor localități din județele Buzău, Giurgiu, Prahova, Hunedoara și Constanța. Astfel, valoarea cumulată a celor 15 contracte semnate se ridică la 1,23 miliarde lei.

Până la începutul lunii iunie 2022, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 5 miliarde euro în cadrul Programului operațional infrastructură mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1146 secunde