Legislația privind cooperația va fi revizuită

1097
Legislația privind cooperația va fi revizuită - florinalbusinicolaegheorghe-1359299689.jpg
Legislația și politicile în domeniul coope-rației vor fi revizuite. Consiliul Consultativ al Cooperației a discutat o serie de teme în acest sens, cu conducerea Ministerului Economiei. 


În ultimii 23 de ani, unitățile cooperației au trecut prin numeroase încercări și crize. S-au luptat cu problemele patrimoniale, cu intervențiile din partea politicului, cu schimbările din piață. Au reușit să dobândească o lege proprie mai bună, care a dat independență deplină unităților cooperatiste, scoțându-le de sub papucul uniunilor teritoriale.

Cu toate acestea, multe dintre ele nu au profitat de legislația mai permisivă, nereușind să țină pasul cu schimbările de pe piață. Mare parte din unitățile cooperatiste trăiesc din afaceri imobiliare, din închirierea și vânzarea spațiilor pe care le dețin. În sectorul cooperației meșteșugărești gradul de înnoire a producției și tehnologiilor este scăzut. Cele mai afectate sunt unitățile protejate, în care muncesc cooperatorii cu handicap. Întrucât statul a refuzat să facă ordine, au apărut sute de firme care parazitează Legea 448/2006 și aduc prejudicii în primul rând persoanelor cu handicap, împiedicând integrarea lor reală în muncă. Acestea fac o concurență neloială unităților protejate, care se bazează cu adevărat pe munca persoanelor cu handicap, și le împiedică să se dezvolte, să asigure mai multe locuri de muncă și salarii mai bune pentru cei ce fac parte din această categorie.

În al treilea rând, aceste firme se sustrag de la competiția deschisă și fac o concurență neloială pe piața achizițiilor publice. Nu în ultimul rând, statul are de pierdut, deoarece eludarea licitațiilor face ca achizițiile sale să fie mai scumpe. Nu trebuie omis un alt aspect: prevederile extrem de permisive ale legii sunt un paravan pentru corupție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Se mai dă spor de noapte?
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.374 secunde