Liderul docherilor argentinieni a fost ținta unei tentative de asasinat

111
Liderul docherilor argentinieni a fost ținta unei tentative de asasinat - lideruldocherilorargentinieniafo-1638384226.jpg

Articole de la același autor

Roberto Coria – secretarul general al Sindicatului Docherilor din Argentina, afiliat la Federația Internațională a Transportatorilor (ITF) a fost ținta unui atentat. Atacul a avut loc în timpul alegerilor sindicale. În dimineața de 25 noiembrie 2021, Roberto Coria, a fost împușcat în orașul Lanús și, în mod miraculos, este în afara oricărui pericol.

Tentativa a avut loc cu câteva minute înainte de ora 8 și a fost filmată de o cameră de supraveghere. Din înregistrare se vede cum atacatorul, cu glugă pe cap, coboară dintr-o mașină, se îndreaptă spre ușa unei case în fața căreia Coria vorbea cu fiul său, și îl împușcă. În timp ce liderul sindical se prăbușește, atacatorul urcă pe motocicleta care îl aștepta și dispare.

Glonțul a lovit în zona inghinală și a trecut prin șold. Rănitul a fost transportat la cel mai apropiat spital și, în prezent, starea lui e stabilă.

Roberto Coria – care este și președinte al Comitetului ITF pentru America Latină și Regiunea Caraibe - candida pentru realegerea în funcția de secretar general al sindicatul său. Comisia electorală a organizației a anunțat sâmbătă, 27 noiembrie, că Roberto Coria a fost reales cu aproape 75% din voturile sindicaliștilor care au participat la alegeri.

Tentativa de crimă a fost condamnată, în termeni duri, de conducerea ITF. Cazul din Argentina ne reamintește de asasinarea, pe data de 7 septembrie 2000, a inginerului Virgil Săhleanu, liderul sindicatului de la „Tepro“ Iaşi, care s-a opus concedierii a 1.278 de salariați și privatizării frauduloase a companiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5754 secunde