Locuințe eficiente energetic pentru tineri și specialiștii din sănătate și educație

114
Locuințe eficiente energetic pentru tineri și specialiștii din sănătate și educație - locuinteeficienteenergeticpentru-1652622569.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 16 mai 2022, se deschide apelul de proiecte pentru finanțarea construcției a peste 5.522 de locuințe nZEB (cu un consum de energie aproape de zero) pentru tineri care provin din comunități și grupuri marginalizate și specialiști din domeniul sănătății și al educației. Ministerul Dezvoltării asigură, din Planul Național de Redresare și Reziliență, o finanțare de 370 milioane de euro în acest scop.


Totodată, ministerul le oferă autorităților publice locale, care pot accesa aceste fonduri, și un proiect tip, conform cu reglementările, care are toate avizele necesare și este ușor de implementat.
 

Clădirile nZEB vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. De asemenea, vor dispune de pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Vara, acestea pot fi folosite pentru răcirea locuinței, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi locuința pornind de la 10 grade. Locuințele vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse.

În acest fel, cheltuielile acestor locuințe vor fi mici. În același timp, locuințele vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, vor fi sustenabile și prietenoase cu mediul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0784 secunde