Managerii pariază pe creșterea comerțului, serviciilor și a prețurilor

84
Managerii pariază pe creșterea comerțului, serviciilor și a prețurilor - managerii-1669826012.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor fi în creștere.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției va scădea, iar numărul salariaților se va reduce cu moderație. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor fi în creștere, în următoarele două luni.
 

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu mare încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile decembrie 2022 și ianuarie 2023, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor crește. Angajatorii apreciază că efectivele salariaților vor crește, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere a cererii de servicii și la o relativă stabilitate a numărului salariaților. Pe de altă parte, estimează că prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Aprilie 2022
Stire din Economie : Comerțul profită de pe urma scumpirilor
Pagina a fost generata in 0.4075 secunde