Managerii prevăd creșterea accentuată a prețurilor produselor și serviciilor

105
Managerii prevăd creșterea accentuată a prețurilor produselor și serviciilor - managerii27052022-1653676978.jpg

Articole de la același autor

Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizate de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevăd o mărire moderată a volumului producției și o relativă stabilitate a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere accentuată.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției va crește, iar numărul salariaților va spori cu moderație. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere accentuată în următoarele două luni.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu optimism. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile iunie și iulie 2022, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și comenzile adresate producătorilor și angrosiștilor, precum și efectivele salariaților vor continua să se ridice, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o mărire moderată a cererii de servicii, în timp ce numărul salariaților va avea o relativă stabilitate. Pe de altă parte, prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3938 secunde