Mările și oceanele lumii sunt depozite de containere pierdute

217
Mările și oceanele lumii sunt depozite de containere pierdute - marilesioceanelelumiisuntdepozit-1606060499.jpg

Articole de la același autor

Cel puțin 27 de containere au fost pierdute în mijlocul Atlanticului, în zorii zilei de 20 noiembrie 2020. Numele navei care le transporta nu este cunoscut la această oră, dar se pare că este vorba de o navă port-container post-panamax care a trecut prin acea zonă.

Cel mai recent raport asupra acestui fenomen arată că în perioada 2014 – 2016, media anuală a containerelor pierdute în mare (exclusiv în incidente catastrofice) a fost de 612 unități. Dacă sunt adăugate și pierderile din evenimentele catastrofice, media anuală totală este de 1.390 unități.


Datele adunate de-a lungul anilor demonstrează că fenomenul se datorează, în principal, condițiilor atmosferice, dar în cazul catastrofelor intervin și mai mulți factori.

Numărul containerelor căzute în mare este totuși foarte mic, susține Consiliul Mondial al Shipping-ului, pierderea reprezentând 0,0001% din totalul de 130 de milioane de containere pline cu mărfuri, livrate în fiecare an pe mare.

Chiar dacă este în scădere, fenomenul continuă să fie îngrijorător, întrucât mare parte dintre containere nu sunt recuperate și se acumulează pe fundul mărilor și oceanelor, multe dintre ele conținând substanțe periculoase.

Desigur, industria shipping-ului face eforturi pentru creșterea siguranței transportului de containere. Cu sprijinul ei au fost aduse amendamente legislației maritime internaționale, pentru a impune condiții tehnice mai sigure pe navele portcontainer, reguli și proceduri stricte privind încărcarea containerelor, distribuția greutății în interiorul lor, poziționarea, fixarea și legarea pe punțile navelor și așa mai departe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5212 secunde