Concurs Măsuri de relansare economică

210

Articole de la același autor

Ajutoare de stat pentru 5.000 locuri de muncă
A fost lărgită sfera potențialilor beneficiari de ajutor de stat.
Pot beneficia de schemele de ajutor de stat, bani nerambursabili, firmele care creează minimum 100 de locuri de muncă (față de 300 de locuri, cum era până acum) și realizează o investiție de minimum 10 milioane de euro (față de 30 de milioane de euro).
Suma aflată la dispoziție în acest scop se ridică la aproximativ 200 milioane de euro. Cu ajutorul ei s-ar putea crea circa 5.000 de locuri de muncă.

Garanții pentru IMM-urile care accesează fonduri europene
A fost aprobată capitalizarea suplimentară a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprin-deri Mici și Mijlocii (FNGCIMM), cu 46 de milioane de euro. Va crește astfel capacitatea firmelor de a accesa banii necesari cheltuielilor proprii pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri structurale. Măsura va fi implementată prin rectificare bugetară și va permite întreprinderilor mici și mijlocii ca, prin intermediul acestui mecanism de garantare, să poată dezvolta proiecte de investiții în valoare de circa 2 miliarde de euro.
Conform evaluărilor făcute, cel puțin 7.000 de întreprinderi mici și mijlocii vor beneficia de acest sprijin pentru absorbția de bani europeni, corespunzător unui număr de 67.000 - 75.000 locuri de muncă create sau menținute ca urmare a capitalizării suplimentare a fondului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2292 secunde