Micii întreprinzători constănțeni protestează împotriva excesului de zel al ANAF

224
Micii întreprinzători constănțeni protestează împotriva excesului de zel al ANAF - miciiintreprinzatori-1427909505.jpg

Articole de la același autor

Patronatul IMM Constanța a dat publicității un comunicat de presă în care se spune: 


"În ultima perioadă, inspectorii ANAF au dat dovadă de exces de zel, suspendând activitatea a zeci de agenți economici pentru sume derizorii găsite în plus sau minus, în casa de marcat.


Unica metodă de a opri acest abuz din partea organelor de control ale ANAF asupra întreprinzătorilor constănțeni este de a ieși în stradă, de a acționa solidar și de a pune presiune pe cei care i-am încredințat să guverneze statul, nu doar să-și umple buzu-narele.


Astfel, pentru că nu mai putem asista la această cruciadă pentru păcate mărunte, inițiată de organele de control ale ANAF împotriva inițiativei private, Patronatul IMM Constanța trage un semnal de alarmă și organizează, la inițiativa și dorința întreprinzătorilor constănțeni, un protest apolitic, joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 13, pe platoul din fața Prefecturii Constanța".
Solicităm Guvernului anularea OUG nr. 91/2014, care pune presiune pe întreprinzători; cerem controale normale și corecte din partea inspectorilor ANAF și pedepse aplicate proporțional cu gravitatea faptelor identificate."


Comunicatul este semnat de președintele PIMM, Iulian Gropoșilă. 


OUG nr. 91/2014 stabilește, printre altele, următoarele contravenții:

- neîndeplinirea de către agenții economici a obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;

- neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioară celei reale;

- neîntocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse sau extrase din sertarul casei de marcat, altele decât cele provenite din încasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amănuntul și a serviciilor efectuate către populație sau cele utilizate pentru a acorda rest clientului;

- neîndeplinirea obligației de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziționate numai de la distribuitori autorizați sau unități acreditate pentru comercializare;

- emiterea bonului fiscal conținând date eronate;

- neînmânarea bonului fiscal clientului și neeliberarea facturii la solicitarea clientului;

- continuarea livrării de bunuri sau prestării de servicii după suspendarea activității operatorului economic în punctul de lucru;

Abaterile se sancționează cu amenzi, confiscarea sumelor care nu pot fi justificate, iar în unele cazuri cu suspendarea activității punctului de lucru, pe o perioadă de una - trei luni, în funcție de gravitatea faptelor.

Pe durata suspendării activității, unitatea este sigilată de echipa de control constituită potrivit legii. Concomitent cu sigilarea unității, se afișează la loc vizibil un anunț cu privire la această situație. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.852 secunde