Mihai Daraban: Avem nevoie de un cadru legislativ care să înlesnească recrutarea forței de muncă din străinătate

542
3
Mihai Daraban: Avem nevoie de un cadru legislativ care să înlesnească recrutarea forței de muncă din străinătate - fondmihaidarabanavemnevoiedeunca-1639594710.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu TAKT Manpower România și Patromil, a organizat evenimentul „Impactul și managementul migrației cetățenilor străini in România – Perspective și soluții cu privire la managementul și performanțele lucrătorilor străini”.

În comunicatul dat publicității se arată că, în contextul actual, România se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă și competență în mai multe sectoare economice, cum ar fi: construcții, HoReCa, industria navală, transporturi, militar, IT, prelucrare și producție. Pentru a acoperi această lipsă, Guvernul Român a deschis granițele, în limita contingentului anual maxim, pentru a permite lucrătorilor străini să muncească în România, în susținerea companiilor ce doresc să recruteze personal din afara Uniunii Europene, ca soluție reală față de lipsa personalului autohton.

„Deficitul de forță de muncă este una dintre marile provocări ale mediului de afaceri românesc din ultimii ani. CCIR s-a implicat activ în rezolvarea acestei probleme, fiind unul dintre promotorii majorării contingentului anual de lucrători străini nou admiși pe piața națională. CCIR își îndeplinește rolul de mediator dintre mediul guvernamental și cel privat, susținând interesele mediului de afaceri românesc, în raport cu autoritățile centrale, iar semnalarea problematicii generate de lipsa de forță de muncă cu înaltă calificare în România a reprezentant un punct permanent pe agenda noastră. Având în vedere faptul că disponibilitatea forței de muncă calificate influențează în mod direct atragerea de investiții străine directe, dezvoltarea de noi facilități de producție sau modernizarea celor existente în țara noastră precum și nivelul de competitivitate pe plan internațional, CCIR va susține în continuare necesitatea creării unui cadrul legislativ care să înlesnească un proces simplificat de recrutare”, a declarat Mihai Daraban - președintele CCIR.



Comentează știrea

Stimate Domnule Daraban
16 decembrie 2021
Camera de Comert Galati

Stimate Domnule Daraban , la Camera de Comert si Industrie Galati , se afla la conducere un bosorog-dinozaur de 100 de ani , care nu face nimic toata ziua , si in plus si-a angajat si pe fiul-sau la o agentie de stat , fara sa aiba vreun rezultat in munca. Va rugam frumos , poate puteti sa ne scapati un asemenea brontozaur....ca sa putem progresa si noi . Multumim cu anticipatie.

Stimate Domnule Daraban
16 decembrie 2021
Camera de Comert Galati

...Ion Mocanu , se numeste faraonul-dinozaur de la Camera de Comert Galati !

Domnule Daraban
16 decembrie 2021
forta de munca..

Nu mai gasiti forta de munca romaneasca , deoarece v-ati batut joc de ea atunci cand a fost. Si asta datorita unor patroni slabi si incompetenti , precum cei de la SN Constanta , Santierul Naval Damen Mangalia , Santierul Naval Damen Galati , etc,etc. Guvernul nu ar trebui sa a aprobe nico lege pentru aducerea fortei de munca din strainatate ! , ca sa va invatati minte.

Pagina a fost generata in 0.3164 secunde