Mihai Daraban: Avem nevoie de un cadru legislativ care s─â ├«nlesneasc─â recrutarea for╚Ťei de munc─â din str─âin─âtate

395
3
Mihai Daraban: Avem nevoie de un cadru legislativ care s─â ├«nlesneasc─â recrutarea for╚Ťei de munc─â din str─âin─âtate - fondmihaidarabanavemnevoiedeunca-1639594710.jpg
Camera de Comer╚Ť ╚Öi Industrie a Rom├óniei (CCIR), ├«n parteneriat cu TAKT Manpower Rom├ónia ╚Öi Patromil, a organizat evenimentul ÔÇ×Impactul ╚Öi managementul migra╚Ťiei cet─â╚Ťenilor str─âini in Rom├ónia ÔÇô Perspective ╚Öi solu╚Ťii cu privire la managementul ╚Öi performan╚Ťele lucr─âtorilor str─âiniÔÇŁ.

├Än comunicatul dat publicit─â╚Ťii se arat─â c─â, ├«n contextul actual, Rom├ónia se confrunt─â cu o lips─â acut─â de for╚Ť─â de munc─â ╚Öi competen╚Ť─â ├«n mai multe sectoare economice, cum ar fi: construc╚Ťii, HoReCa, industria naval─â, transporturi, militar, IT, prelucrare ╚Öi produc╚Ťie. Pentru a acoperi aceast─â lips─â, Guvernul Rom├ón a deschis grani╚Ťele, ├«n limita contingentului anual maxim, pentru a permite lucr─âtorilor str─âini s─â munceasc─â ├«n Rom├ónia, ├«n sus╚Ťinerea companiilor ce doresc s─â recruteze personal din afara Uniunii Europene, ca solu╚Ťie real─â fa╚Ť─â de lipsa personalului autohton.

ÔÇ×Deficitul de for╚Ť─â de munc─â este una dintre marile provoc─âri ale mediului de afaceri rom├ónesc din ultimii ani. CCIR s-a implicat activ ├«n rezolvarea acestei probleme, fiind unul dintre promotorii major─ârii contingentului anual de lucr─âtori str─âini nou admi╚Öi pe pia╚Ťa na╚Ťional─â. CCIR ├«╚Öi ├«ndepline╚Öte rolul de mediator dintre mediul guvernamental ╚Öi cel privat, sus╚Ťin├ónd interesele mediului de afaceri rom├ónesc, ├«n raport cu autorit─â╚Ťile centrale, iar semnalarea problematicii generate de lipsa de for╚Ť─â de munc─â cu ├«nalt─â calificare ├«n Rom├ónia a reprezentant un punct permanent pe agenda noastr─â. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â disponibilitatea for╚Ťei de munc─â calificate influen╚Ťeaz─â ├«n mod direct atragerea de investi╚Ťii str─âine directe, dezvoltarea de noi facilit─â╚Ťi de produc╚Ťie sau modernizarea celor existente ├«n ╚Ťara noastr─â precum ╚Öi nivelul de competitivitate pe plan interna╚Ťional, CCIR va sus╚Ťine ├«n continuare necesitatea cre─ârii unui cadrul legislativ care s─â ├«nlesneasc─â un proces simplificat de recrutareÔÇŁ, a declarat Mihai Daraban - pre╚Öedintele CCIR.Comentează știrea

Stimate Domnule Daraban
16 decembrie 2021
Camera de Comert Galati

Stimate Domnule Daraban , la Camera de Comert si Industrie Galati , se afla la conducere un bosorog-dinozaur de 100 de ani , care nu face nimic toata ziua , si in plus si-a angajat si pe fiul-sau la o agentie de stat , fara sa aiba vreun rezultat in munca. Va rugam frumos , poate puteti sa ne scapati un asemenea brontozaur....ca sa putem progresa si noi . Multumim cu anticipatie.

Stimate Domnule Daraban
16 decembrie 2021
Camera de Comert Galati

...Ion Mocanu , se numeste faraonul-dinozaur de la Camera de Comert Galati !

Domnule Daraban
16 decembrie 2021
forta de munca..

Nu mai gasiti forta de munca romaneasca , deoarece v-ati batut joc de ea atunci cand a fost. Si asta datorita unor patroni slabi si incompetenti , precum cei de la SN Constanta , Santierul Naval Damen Mangalia , Santierul Naval Damen Galati , etc,etc. Guvernul nu ar trebui sa a aprobe nico lege pentru aducerea fortei de munca din strainatate ! , ca sa va invatati minte.

Pagina a fost generata in 0.34 secunde