Ministerul Finanțelor a încasat 42% din sumele alocate prin PNRR

84
Ministerul Finanțelor a încasat 42% din sumele alocate prin PNRR - ministerulfinanteloraincasat42la-1673982489.jpg
Ministerul Finanțelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV 2022, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

„Este cea mai mare sumă primită până acum și, adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut, ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului, prin programele asumate din PNRR”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 600.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit și profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice.

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale, se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 milioane lei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2476 secunde