Statul împrumută 260 de milioane de euro de la BEI, pentru investiții în spitale și siguranța rutieră

209
Statul împrumută 260 de milioane de euro de la BEI, pentru investiții în spitale și siguranța rutieră - statulimprumuta260demilioanedeeu-1673982627.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor și Banca Europeană de Investiții au semnat trei noi contracte de finanțare, cu o valoare totală de peste 260 de milioane de euro. Contractele vizează:

- îmbunătățirea siguranței drumurilor naționale din România și reducerea numărului de accidente, răniri și decese;

- reabilitarea, reamenajarea și extinderea a 26 de unități sanitare din țară, în scopul pregătirii acestora din perspectiva unor potențiale viitoare pandemii, dar și pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

În ceea ce privește contractul de finanțare în valoare de 50 de milioane de euro, destinat investițiilor privind siguranța rutieră, data limită de tragere a împrumutului este de cinci ani de la semnare. Valoarea totală a proiectului este de circa 100 milioane euro, iar implementarea acestuia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectul include 89 de investiții în sensuri giratorii, pasaje superioare sau subterane, respectiv sisteme de dirijare și semnalizare. Se estimează că va fi finalizat până în anul 2027.

De asemenea, BEI va finanța două proiecte de investiții de peste 210,6 milioane de euro pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat. Proiectele au în vedere reabilitări, extinderi, consolidări, modernizări și dotări pentru 26 de unități spitalicești din județele Bacău, Bihor, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman și Municipiul București.

Implementarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Se estimează că realizarea investițiilor va fi finalizată în 2025.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0914 secunde