Ministerul Finanţelor va organiza, pe 7 şi 8 februarie, noi webinarii pe tema implementării e-Factura

189
Ministerul Finanţelor va organiza, pe 7 şi 8 februarie, noi webinarii pe tema implementării e-Factura - 1-1706008631.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanţelor organizează o serie de webinarii pe tema implementării e-Factura, echipa MF/ANAF urmând să ofere sprijin personalizat, adaptat nevoilor şi întrebărilor specifice.

„Orice schimbare vine la pachet cu o perioadă de adaptare, care poate necesita timp şi efort. În tot acest proces, mizăm că o colaborare strânsă va face această tranziţie mai accesibilă.

Tocmai de aceea, organizăm o serie de webinarii în care să răspundem tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura. Echipa MF/ANAF va oferi sprijin personalizat, adaptat nevoilor şi întrebărilor specifice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

Întrucât cele 2.000 de locuri la webinariile din 23 şi 25 ianuarie s-au epuizat în doar câteva ore, alte două webinarii vor fi organizate pe 7 şi 8 februarie.

„Pentru a ne asigura că toţi cei interesaţi au posibilitatea să participe, organizăm alte două webinarii pe 7 şi 8 februarie. Tematica prezentată va fi aceeaşi, astfel că este suficient să vă înscrieţi la unul singur. Cele mai frecvente întrebări, însoţite de răspunsuri, vor fi preluate şi integrate în materiale de informare pe care le vom publica ulterior”, precizează sursa citată.

Sistemul RO e-Factura, prin care facturile emise de o firmă ajung în acelaşi timp şi la autorităţile statului, dar şi la firma/instituţia care trebuie să plătească acele facturi, a devenit, de la 1 ianuarie 2024, obligatoriu pentru majoritatea firmelor din România (cu câteva excepţii). În prima etapă a aplicării RO e-Factura, respectiv în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024, firmele au obligaţia să raporteze în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura toate facturile emise în relaţia cu alte companii şi în relaţia cu instituţiile publice. Ulterior, de la 1 iulie 2024, pentru firme devine obligatoriu să factureze direct prin RO e-Factura, altfel vor primi amenzi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde