Ministrul american al Energiei anunță lansarea studiilor de inginerie pentru reactoarele modulare mici
Articole de la același autor
ANAF introduce CNP-ul fiscal pentru cumpărături. Cum vor evita unii români să fie verificați de Fisc
23 Iulie 2024
Deșertificarea Dobrogei, o realitate sumbră tot mai prezentă. Producția de floarea-soarelui și porumb, afectată de secetă
20 Iulie 2024
Record al banilor trimiși în țară de românii din diaspora. De unde vin cele mai mari sume
17 Iulie 2024
Secretarul pentru Energie al SUA Jennifer Granholm a declarat, marți la Forumul de Afaceri al Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă, de la București, că următoarea fază a studiilor de inginerie specifice amplasamentului pentru proiectul reactoarelor modulare mici de la Doiceşti va fi lansată miercuri. Ea a adăugat că această sursă de energie fără emisii de carbon urmează să contribuie la eliminarea treptată a activelor pe cărbune din România şi o va poziţiona drept un potenţial centru al lanţului de distribuţie SMR.
„În spiritul cooperării transatlantice, sunt încântată să anunţ câteva etape importante ale parteneriatului nostru energetic cu România. Sunt foarte încântată să anunţ că Fluor şi Sargent & Lundy au ajuns la un acord de principiu cu Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) din România pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă.
Acest proiect a fost un rezultat al unui acord interguvernamental inovator între Statele Unite şi România privind cooperarea în domeniul energiei, care stabileşte un proces continuu de dialog, sprijin şi parteneriat în schimbul folosirii bunurilor şi serviciilor energetice americane. (...) În baza aceluiaşi acord, vom lansa mâine (miercuri - n. r.) următoarea fază a studiilor de inginerie specifice amplasamentului pentru un proiect SUA - România al unui reactor modular de mici dimensiuni.
Compania americană NuScale Power şi SNN din România au convenit să colaboreze în vederea implementării tehnologiei NuScale la o centrală de cărbune ieşită din uz. Această sursă fără emisii de carbon va contribui la eliminarea treptată a activelor pe cărbune din România şi o va poziţiona drept un potenţial centru al lanţului de distribuţie SMR", a afirmat Jennifer Granholm, transmite Agepres.
Ea a vorbit şi despre Memorandumul dintre compania americană Sage Geosystems şi ELCEN, semnat marţi, „care va explora potenţialul de înlocuire a unei centrale termice pe bază de combustibili fosili cu o sursă de energie alternativă curată şi fiabilă”, energia geotermală. „Parteneriate inovatoare precum acesta sunt o piatră de temelie a tranziţiei energetice, o dovadă a ceea ce putem realiza împreună şi un semn a ceea ce va urma”, a mai precizat Granholm.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 20 Mai 2023
Miercuri, 15 Noiembrie 2023