X

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind impozitarea salariilor în sectorul IT

877
2
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind impozitarea salariilor în sectorul IT - ban5-1671810754.jpg
Un ordin ministerial comun care vizează impozitarea angajaților din sectorul IT a fost adoptat și publicat în Monitorul Oficial, potrivit Antena3Instituțiile responsabile sunt Ministerul Finanțelor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale și Ministerul Educației.


Documentul prevede că personalul din instituțiile publice care desfășoară activități de creare a programelor pentru calculator beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii şi venituri asimilate salariilor.

"Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilitați fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic şi valoare adăugată mare în economia unei societăți.


Discutăm despre digitalizarea administrației de atâta vreme, despre nevoia de întărire a componentei IT din perspectiva augmentării atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative.

Este firesc să avem oameni bine plătiți dacă vrem calitate. Sper ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iştilor buni din administrație și, totodată, să devenim un angajator competitiv", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.


Comentează știrea

Numai ei
23 decembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

POMANA SA pt STATARI! Ii imunizeze pentru a nu se duce la doctor, iar copii lor nu mai fac scoala? Pensia de unde o vor lua?

Cezarr
1 mai
Digitalizarea continua in 2023

Domeniul IT este foarte vast si plin de oferte competitive pentru anul 2023. Multe firme incearca sa-si mentina preturile din alti ani si fac eforturi foarte mari sa-si plateasca angajatii, ca pana acum. Addit.ro incearca sa mentina toate contractele pe care le are in acest moment, pentru a mentine eficienta maxima pentru perioada care urmeaza.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.088 secunde