Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind impozitarea salariilor în sectorul IT

877
2
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind impozitarea salariilor în sectorul IT - ban5-1671810754.jpg

Articole de la același autor

Un ordin ministerial comun care vizează impozitarea angajaților din sectorul IT a fost adoptat și publicat în Monitorul Oficial, potrivit Antena3



Instituțiile responsabile sunt Ministerul Finanțelor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale și Ministerul Educației.


Documentul prevede că personalul din instituțiile publice care desfășoară activități de creare a programelor pentru calculator beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii şi venituri asimilate salariilor.

"Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilitați fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic şi valoare adăugată mare în economia unei societăți.


Discutăm despre digitalizarea administrației de atâta vreme, despre nevoia de întărire a componentei IT din perspectiva augmentării atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative.

Este firesc să avem oameni bine plătiți dacă vrem calitate. Sper ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iştilor buni din administrație și, totodată, să devenim un angajator competitiv", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.


Comentează știrea

Numai ei
23 decembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

POMANA SA pt STATARI! Ii imunizeze pentru a nu se duce la doctor, iar copii lor nu mai fac scoala? Pensia de unde o vor lua?

Cezarr
1 mai 2023
Digitalizarea continua in 2023

Domeniul IT este foarte vast si plin de oferte competitive pentru anul 2023. Multe firme incearca sa-si mentina preturile din alti ani si fac eforturi foarte mari sa-si plateasca angajatii, ca pana acum. Addit.ro incearca sa mentina toate contractele pe care le are in acest moment, pentru a mentine eficienta maxima pentru perioada care urmeaza.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Cu ce se ocupă miniștrii români
Sâmbătă, 14 Martie 2015
Stire din Eveniment : DNA REȚINE ÎNCĂ UN PRIMAR
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde