Modificări în cadrul programului Kogălniceanu

150
Guvernul a adoptat hotărârea pentru modificarea și completarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Hotărârea introduce, la nivelul normelor metodologice a dispozițiilor aferente Programului Mihail Kogălniceanu, o abordare separată a celor două facilități: subvenția de dobândă și garanția. Astfel, beneficiarii pot accesa cele două facilități atât cumulat, cât și separat.

"În condițiile în care garanția nu este considerată ajutor de stat, reglementarea posibilității de a accesa garanția de stat, distinct de ajutorul de minimis, permite IMM-urilor să fie declarate eligibile pentru componenta de garantare și să contracteze o finanțare fără dobândă subvenționată, beneficiind totuși de o garanție din partea statului", au explicat reprezentanții Guvernului.

De asemenea, Hotărârea va asigura subvenționarea integrală a dobânzii, pentru IMM-urile declarate eligibile.

"Adoptarea acestui act normativ este de așteptat să imprime un ritm susținut de creștere a activității de acordare de garanții în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu, având consecințe benefice asupra activității IMM-urilor", au mai subliniat reprezentanții Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.331 secunde