Monedă din argint dedicată centenarului unificării monetare

857
Monedă din argint dedicată centenarului unificării monetare - monedacopy-1616178017.jpg
Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la încheierea unificării monetare. Moneda are greutatea de 31,103 grame. Aversul redă imaginea palatului vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2021”. Reversul prezintă un detaliu al reversului bancnotei de 1 leu, care circula în România în perioada în care s-a realizat unificarea monetară, și inscripția circulară „100 DE ANI DE LA INCHEIEREA UNIFICARII MONETARE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul este de 1.000 de piese, iar prețul de vânzare este de 450 de lei, exclusiv TVA.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6957 secunde