Nava "Aurika" n-a avut cumpărători la prima strigare

301
Nava
Prima sesiune de vânzare a navei "Aurika" a eșuat. În ciuda publicității din media națională și internațională, la licitație nu s-a prezentat niciun ofertant, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.
Nava frigorifică "Aurika", sub pavilion Saint Vincente, a fost scoasă la vânzare după ce armatorul rus a dat faliment și a abandonat-o în portul Midia, în urmă cu 9 luni. Odată cu nava fuseseră abandonați și 23 de navigatori, din care 21 ruși și 2 ucraineni. Dintre aceștia, 4 navigatori, în frunte cu comandantul, au rămas la bord. Echipajul nu a mai fost plătit de 14 luni și are de încasat 420.000 de dolari, bani pe care îi va obține din vânzarea navei.
Licitația va fi reluată. Prețul de referință anunțat de executorul judecătoresc este de 1.600.000 de dolari, iar starea navei este relativ bună, afirmă liderul SLN. Numai din vânzarea la fier vechi s-ar obține minimum 750.000 de dolari, apreciază Mihălcioiu. Datoriile adunate pe navă se ridică la circa 900.000 de dolari, dar salariile navigatorilor sunt considerate creanță privilegiată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5965 secunde