Noi reguli privind TVA, de la 1 ianuarie 2014

333
Noi reguli privind TVA,  de la 1 ianuarie 2014 - noiregulitva-1386699805.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați aduce în atenția contribuabililor noutățile legislative în materie de TVA ce se aplică de la 1 ianuarie 2014.

Se exclude din baza de impozitare a TVA aferentă serviciilor de leasing, costul cu asigurarea bunului care face obiectul contractului de leasing, atunci când locatorul asigură el însuși bunul și refacturează locatarului costul exact al asigurării.

A fost eliminată condiția referitoare la achitarea TVA solicitate la rambursare de către persoanele impozabile nestabilite în România. Potrivit noilor prevederi, rambursările de TVA către persoanele impozabile nestabilite în România se vor acorda chiar dacă TVA solicitată la rambursare nu este achitată, sub rezerva îndeplinirii celorlalte condiții prevăzute de lege.

Nu se va ajusta deducerea inițială a TVA în cazul bunurilor pierdute, distruse sau furate, în condițiile în care aceste situații sunt demonstrate sau confirmate corespunzător de persoana impozabilă. În cazul bunurilor furate, persoana impozabilă demonstrează furtul bunurilor pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3957 secunde