Noi servicii pentru transportul intermodal

313
Centrul Național de Promovare a Transportului Intermodal este o asociație profesională non-profit. Ea se dorește a fi un liant între autoritățile din domeniul transporturilor (maritim, fluvial, rutier, feroviar și aerian) și entitățile private care activează în sector. CNPTI facilitează fluxul informațiilor între acestea, în vederea eficientizării transportului intermodal.
Începând din ianuarie 2011, Centrul este implicat în derularea proiectului RISING - River Information Services for Transport and Logistics, cofinanțat de Comisia Europeană. Obiectivul lui este extinderea sistemului RIS - River Information Services, către operatorii privați, inclusiv extinderea unor noi servicii destinate transportului și logisticii.
Iată câteva dintre acestea:
- serviciul de poziționare: asigură aflarea poziției exacte a unei nave sau barje;
- serviciul de gabarit al podului la nivelul maxim de navigație;
- serviciul de administrare a transportului pentru nivelul apei (oferă informații despre nivelul apei la praguri și ecluze);
- serviciul pentru ocuparea danelor;
- serviciu de administrare a transportului pentru operarea mărfurilor (cea mai importantă informație este cunoașterea orei și a situației exacte a încărcăturii la fiecare punct de transport);
- serviciul de administrare a transportului pentru operarea navei (operatorul naval sau compania de logistică primesc o notificare despre ora reală de sosire și ora plecării din port sau dintr-un alt punct de trecere).
Pentru a prezenta avantajele folosirii RIS, o delegație de experți din partea CNPTI va participa la evenimentul Industry Forum, organizat pe 27 martie 2012, în Bratislava, Slovacia. Prezentarea serviciilor pe piața românească se va face în cadrul unui Industry Forum, la Constanța, în aprilie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4068 secunde