Călătorie... de patru stele

787
Călătorie... de patru stele - c00dbb3ebc145c8522b27ac8ab979ca8.jpg
Vin turiștii... Sau măcar asta ne dorim.
Ce oferă transportatorii și cum se pregătesc pentru a face față unui nou sezon estival?
Iată întrebări care pentru mulți pot părea banale, doar în fiecare an se întâmplă același lucru. Planuri mari, realizări... cum se poate.
Și totuși, nu numai turiștii ar avea dreptul să știe ce îi așteaptă, ci și cei ce folosesc zi de zi mijloacele de transport în comun.
Legătura între Mangalia și București este asigurată cu autocare de trei și patru stele.
Pentru a vedea cum se călătorește cu un astfel de mijloc de transport, mi-am luat un geamantan plin cu întrebări de pus atât călătorilor cât și conducerii firmei Simpa Trans SRL.
În fața gării din Constanța, locul de unde pleacă toate cursele spre București, autocarul își așteaptă călătorii cu trapele de la compartimentul de bagaje deschise. Mai sunt cam 15 minute până la plecare și am timp să intru în vorbă cu unii dintre cei sosiți mai devreme. "Merg de mult timp cu Simpa și am fost întotdeauna mulțumită. Nu am avut probleme nici cu rezervările, nici pe parcurs", ne-a spus Mihaela, o studentă din București.
"La pensia mea, doar așa pot să mă duc și eu pe la nepoți", ne-a mărturisit unul dintre cei câțiva pensionari pe care îi întâlnești frecvent în autocarele firmei.
După ce în prealabil am achitat 90 de lei, contravaloarea unui bilet dus-întors Constanța - București, m-am făcut comod în scaunul ergonomic, confortabil, care îți oferă posibilitatea, când îi rabatezi spătarul, să tragi un pui de somn în cele trei ore de drum.
Nu sunt chiar atât de obosit și în plus trebuie să am simțurile treze pentru a surprinde tot ceea ce ar putea constitui subiect pentru articol.
După o vreme, ecranul monitorului din fața mea se luminează și genericul unui film de aventuri îmi atrage atenția. Nu pot să spun că sunt cinefil și cred că asta este explicația faptului că pentru mine filmul este nou. Îmi reglez sunetul din butonul de pe consola de deasupra mea, rabatez măsuța și în carnețel notez primele impresii, până acum, bune.
După o călătorie liniștită și un popas de 15 minute, ajungem la București la ora indicată, în fața Gării de Nord. De acolo merg la sediul secundar sau autogara Simpa Trans să aflu câte ceva și de la conducerea firmei.
Patronul firmei mă întâmpină și-mi răspunde la prima întrebare banală din lista de întrebări banale alcătuită pe drum. Ce noutăți aveți pentru noul sezon? "Parcul de autocare Mercedes s-a îmbogățit în ultimii ani, firma deținând un număr de nouă autocare turistice de trei si patru stele. Anul acesta am achiziționat două autocare de câte 30 de locuri și patru microbuze, numărul total de mijloace de transport ajungând la 43. Pe lângă introducerea biletelor dus-întors cu o reducere de 20 de lei față de tariful normal, de curând, pe traseul Mangalia-Constanța-București, călătorii beneficiază de acces la internet - wireless", ne-a declarat managerul firmei.
"Pe acest traseu, călătorii pot urmări filme, autocarele fiind echipate cu sisteme multimedia" (DVD-player și monitoare n.r), adaugă el. "Vrem să creăm tot confortul necesar pe toată perioada verii, toate autocarele noastre având aer condiționat, cele de trei și patru stele și frigider, iar călătorilor le oferim apă plată și biscuiți.
Nu doar cursele regulate fac parte din activitatea firmei, ci și cele charter, ca rezultat al relațiilor pe care le-am dezvoltat cu agențiile de turism.
În zonă avem o poziție cheie pen-tru tot ceea ce înseamnă transferuri către cele două aeroporturi (Kogălniceanu și Varna), dar și către cele din capitală (Băneasa și Otopeni).
Prin calitatea serviciilor prestate, probitatea față de clienți, atitudine, personal calificat, suntem tot mai căutați pe piață și acest lucru ne conferă posibilitatea de a investi continuu și a ne menține la un standard ridicat", încheie el.
Se apropie ora plecării din București, deja târzie, și îmi iau rămas bun, nu înainte de a le propune să aibă în vedere, ca pe o oportunitate, utilizarea sistemelor multimedia pentru prezentarea de informații utile turiștilor în sezon.
Drumul de întoarcere, parcă mai scurt, poate pentru că am și ațipit pentru o vreme, întrerupt de popasul obișnuit, de un sfert de oră în apropiere de Cernavodă a decurs la fel de liniștit, diferența făcând-o filmul, de data aceasta unul pe care l-am revăzut cu plăcere.
Am ajuns la Constanța, odihnit și cu gândul la un nou subiect pentru ediția următoare a ziarului. Doar turiști să fie...
Cezar PETROVICI

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Economie : Hotelieri, aveți grijă, cad stele!
Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Economie : Încep demolările pe litoral
Pagina a fost generata in 0.4293 secunde