De 1 Mai, turiștii au preferat distracția pe tărâmuri autohtone

Litoralul românesc a câștigat bătălia cu cel bulgăresc

1410
Litoralul românesc a câștigat bătălia cu cel bulgăresc - 86ec93a9243144c8bb936bb25a258ce3.jpg
Și anul acesta, de 1 Mai, litoralul românesc a câștigat bătălia cu cel
bulgăresc. Președintele Asociației Litoral - Delta Dunării și al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat, ieri, că peste 20.000 de turiști se aflau la sfârșitul săptă-mânii trecute pe litoralul românesc, în vreme ce, în Bulgaria, erau doar în jur de 7.000 de turiști români.
Așadar, operatorii economici din stațiuni ar trebui să fie destul de mulțumiți. În plus, numărul turiștilor care le vor călca pragul urmează să crească, de la o zi la alta, și asta deoarece, din 2 mai, debutează programul "Litoralul pentru toți". În cadrul acestuia, cei interesați pot pune mâna, până pe 14 iunie, pe pachete de șase nopți la malul mării, ce au tarife destul de atractive.
Prețurile sunt cuprinse între 179 de lei de persoană, la un hotel de o stea, și 549 de lei de persoană, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele.
Dacă și vremea va fi frumoasă, reprezentanții ANAT se așteaptă ca pe litoralul românesc să ajungă, în cadrul acestui program aflat la a șasea ediție, câteva mii de turiști.

Radiografia week-end-ului
Distracția a început încă de vineri, pe drumul spre mare. Turiștii care au mers pe autostrada București - Constanța, între orele 11.00 și 22.00, au putut face un popas în parcarea de la kilometrul 20. Acolo au fost întâmpinați de reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), cu muzică antrenantă, cu băuturi răcoritoare și apă minerală, oferite gratuit.
Petrecăreții au putut participa și la tombola "Redescoperă România", unde au șansa să câștige una din cele zece vacanțe în România, pentru două persoane, oferite de MDRT, cu sprijinul operatorilor economici și al asociațiilor care activează în domeniul turistic.
Această tombolă a continuat și pe litoral. Autocolantele și taloanele de concurs au putut fi găsite în tot week-end-ul trecut la stațiile de plecare - sosire ale telegondolei de la Mamaia, la festivalul Sunwavefest 09 și la recepțiile unor hoteluri de pe întregul litoral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Economie : Hotelieri, aveți grijă, cad stele!
Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Economie : Încep demolările pe litoral
Pagina a fost generata in 0.3629 secunde