Investiții de zeci de milioane de euro în turismul constănțean

1419
Investiții de zeci de milioane de euro în turismul constănțean - 8caf654d6bf5eb4930c1e76125924e62.jpg
Ne-am obișnuit ca înaintea fiecărui sezon estival să ne punem și să punem aceleași întrebări. Infrastructura turistică va fi suficient de bine pusă la punct? Agenții economici vor putea asigura servicii la un nivel măcar comparabil cu cel oferit de vecinii noștri? Vom avea un număr mai mare de turiști anul acesta?
Pentru fiecare dintre aceste între-bări am căutat să aflăm răspunsurile de la cei implicați în acest domeniu de activitate.
"Când vorbim de infrastructura turistică avem în vedere investițiile care să permită o creștere a calității activității turistice având ca obiectiv dezvoltarea principalelor forme de turism", ne-a declarat Răzvan Murgeanu, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.
"Programul anual de dezvoltare a produselor turistice vizează susținerea turismului intern, în vederea îmbunătățirii circulației turistice în paralel cu conservarea patrimoniului natural și cultural, urmărind creșterea notorietății destinațiilor turistice din România pe piețele internă și internațională, diversificarea și dezvoltarea produselor turistice românești și creșterea calității serviciilor turistice în România".
În ceea ce privește litoralul, obiectivele ministerului se îndreaptă către amenajarea de miniporturi pentru agrement nautic în principalele zone de interes turistic și de puncte (foișoare) de observare/filmare/fotogra-fiere. Vor fi realizate lucrări de extin-dere a infrastructurii de utilități și acces spre plaje (apă și canalizare, alimentare cu energie electrică, gru-puri sanitare, dușuri, vestiare, puncte de prim ajutor, puncte de observare salvamar, agrement nautic). Acest subprogram urmărește includerea tuturor facilităților necesare pentru acordarea distincției Blue Flag plajelor (această distincție atestă calitatea nisipului, a apei și a amenajării plajelor).
Pentru 2011, ministerul, conform Hotărârii 120/2010, cu modificările ulterioare și pe baza Ordinului nr. 2678/2010, are 44 de proiecte inițiate de 33 autorități publice locale în deru-lare din 2010 și 107 proiecte inițiate de 76 autorități publice locale în 2011, iar valoarea bugetului aprobat pentru investițiile în infrastructura tu-ristică este de 154.000.000 lei (aproximativ 36 milioane euro). Dintre principalele obiective de investiții pe litoral se amintește de amenajarea unor centre de prevenție, tratament medical primar și a punctelor de salvamar din zona litorală a județului Constanța, pasarelă și pontoane acostare ambarcațiuni agrement în stațiunea Mamaia, porturi turistice de agrement la Tomis, Tuzla, Ostrov, Capidava și Topalu, reabilitarea și modernizarea portului turistic Mangalia, amenajare turistică la Balta Tuzla.
În județul Constanța, MDRT a inclus pe lista proiectelor de infrastruc-tură turistică următoarele autorități publice: Consiliul Județean Con-stanța, Consiliul Local Constanța, Consiliul Local 23 August, Consiliul Local Costinești, Consiliul Local Eforie, Consiliul Local Limanu, Consiliul Local Mangalia, Consiliul Local Techirghiol, Consiliul Local Tuzla.
Cezar Petrovici

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1922 secunde