Nokia a lansat primele smartphone-uri Windows Phone Mango

444
Nokia a lansat primele smartphone-uri Windows Phone Mango - ssmart-1319629593.jpg

Nokia a prezentat astăzi primele smartphone-uri cu sistem de operare Microsoft Windows Phone Mango, de care depind în mare măsură speranțele celor două companii de a-și face loc pe piața telefoanelor "deștepte" și a tabletelor. Grupul finlandez, odată lider incontestabil al industriei telefoanelor mobile, încearcă să prindă din urmă rivalii pe piața smartphone în cel mai dur, profitabil și prestigios segment al pieței.

Nokia a lansat astăzi la Londra modelele Lumia 710 și Lumia 800, cu prețuri recomandate de 270 de euro, respectiv 420 de euro fără taxe sau reduceri acordate de operatori.

Cea mai importantă caracteristică a modelului de top Lumia 800, care va atrage probabil cei mai mulți clienți, este includerea gratuită a serviciilor complete de navigație prin satelot oferite de Nokia, transmite Reuters.

Cele două modele sunt disponibile deja pentru precomandă în mai multe țări și vor apărea pe piețele din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Marea Britanie începând din luna noiembrie. Până la sfârșitul anului, telefoanele vor ajunge în Hong Kong, India, Rusia, Singapore și Taiwan. Lumia 800 și 710 vor fi lansate pe piața din SUA în prima parte a anului viitor și în China până la jumătatea lui 2012, potrivit Engadget.

Lumia 800 are un design similar cu Nokia N9 și este dotat cu procesor Texas Instruments de 1,4 GHz, display AMOLED ClearBlack de 3,7 inci, cameră foto de 8 megapixeli, 16 GB de stocare internă și alți 25 GB oferiți gratuit prin serviciul de cloud storage SkyDrive al Microsoft.

Lumia 710 are același procesor de 1,4 GHz, display WVGA ClearBlack de 3,7 inci, 1 GB de memorie RAM, cameră foto de 5 megapixeli și 8 GB stocare internă.


 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3654 secunde