Nou RECORD pe piața valutară. Cine pierde și cine câștigă

238
Nou RECORD pe piața valutară. Cine pierde și cine câștigă - photoverybig12629054380400-1332225759.jpg
Leul este în cădere liberă. Moneda națională a înregistrat ieri un nou minim record față de euro. Cursul anunțat de BNR s-a oprit la 4,37 de lei pentru un euro. Milioane de români au stat în ultimele zile cu ochii pe euro, mai ales că ratele sau facturile la telefon le sunt calculate la cursul de schimb.

A fost a doua zi la rând când leul a spart minimul istoric spre disperarea celor care au de plătit împrumuturi în moneda europeană.

Cei mai afectați sunt românii care își primesc salariile în lei și au de plătit rate în euro. Vorbim de mulți oameni. Peste 66% din împrumuturile făcute la băncile din România sunt în valută.

Peste 17,5 milioane de români clienți ai companiilor de telefonie mobilă vor plăti facturi mai mari pentru că acestea sunt exprimate în euro, scrie Realitatea.net.

De pierdut vor avea și cei care vor să-și cumpere o locuință sau o mașină, bunuri ale căror prețuri sunt exprimate în euro. La o mașină de 10 mii de euro, de exemplu, diferența anuală de curs este de două mii de lei. În cazul unui apartament de 50.000 de euro, pierderea din cauza cursului de schimb în ultimul an este de 10 mii de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3312 secunde