Nu se mai cer copii legalizate și caziere, pentru finanțarea europeană

180
Nu se mai cer copii legalizate și caziere, pentru finanțarea europeană - nusemaicercaziere-1475251656.jpg

Articole de la același autor

Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, a semnat ordinul privind aplicarea dispozițiilor OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și de modificare și completare a unor acte normative. De asemenea, a semnat protocolul de colaborare între MFE și Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin care se elimină solicitarea de copii legalizate. Cazierul judiciar este înlocuit de o declarație pe pro-prie răspundere, iar cazierul fiscal va fi solicitat de către MFE direct de la ANAF.


Referitor la copiile legalizate ale unor documente, funcționarul însărcinat în acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformității cu originalul a copiilor depuse.


În ceea ce privește cazierul judiciar, în cazul achizițiilor publice, operatorul economic va da o declarație pe proprie răspundere, iar funcționarii respon-sabili din MFE vor consulta Sistemul Național de Evidență Informatizată a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) un extras al acestuia. În cazul proiectelor cu finanțare europeană, operatorul economic va da o declarație pe proprie răspundere în procesul de evaluare a cererilor de finanțare, iar funcționarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar în procesul de contractare a finanțării europene nerambursabile. În procedura de organizare a concursurilor pentru ocu-parea funcțiilor de natură contractuală funcționarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3192 secunde