Nuclearelectrica, autostrăzi, finanţe. INFO economic

72
Nuclearelectrica, autostrăzi, finanţe. INFO economic - 1-1679056185.jpg
l SN Nuclearelectrica SA avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa prin acordul inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies, a anunţat, vineri, 17 martie, compania. Acordul va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară în Europa, pentru producţia de izotopi medicali.

l Documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesare finalizării studiului de fezabilitate, pas esenţial pentru construcţia Autostrăzii Braşov - Bacău (A13), a fost transmisă, vineri, 17 martie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru validare, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, durata contractului de proiectare a acestei autostrăzi este de 24 de luni.

l Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 17 martie, 60 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 586 milioane de lei, la o dobândă de 7,51% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu maturitatea reziduală la 98 de luni. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 150 milioane de lei. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4645 secunde