Se înființează comandamente permanente pe șantierele autostrăzilor

276
Se înființează comandamente permanente pe șantierele autostrăzilor - guvernantiiinfiinteazacomandamen-1550413202.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, miniștrii Rovana Plumb și Eugen Teodorovici s-au întâlnit cu reprezentanții celor mai importante companii de construcții care activează în domeniul infrastructurii rutiere. 


Principalele probleme semnalate de către antreprenori se referă la mecanismele birocratice care împiedică realizarea cu celeritate a lucrărilor contractate. Ei au precizat că cele mai des întâlnite cauze ale întârzierilor sunt: perioadele de timp lungi pentru emiterea autorizațiilor de construire, lipsa culoarelor de expropriere la începerea lucrărilor (și litigiile ce apar în legătură cu exproprierile în timpul realizării lucrărilor), precum și situațiile generate de întârzierile înregistrate la decontarea lucrărilor realizate. 


Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a pledat pentru dialog, dar i-a avertizat pe constructori că, dacă se constată întârzieri din vina lor, "nu vom ezita să reziliem contractele și să activăm toate căile legale pentru recuperarea prejudiciului. Avem bani să dezvoltăm infrastructura, avem bani pentru autostrăzi, dar vrem lucrări de calitate. Cu cât construiți mai mult și mai repede, cu atât vom avea și un grad de absorbție al fondurilor europene mai mare".

Rovana Plumb a cerut înființarea de comandamente permanente pentru monitorizarea proiectelor care contribuie la realizarea kilometrilor declarați. Din acestea vor face parte: un reprezentant al Ministerului Transporturilor, din partea direcției ce se ocupa de fondurile europene, un reprezentant al Autorității de Management - Programul Operațional Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și un reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Persoanele respective vor fi detașate în teren. 


Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că, dacă în alți ani bugetul Ministerului Transporturilor a avut de suferit, anul acesta în proiectul de buget a fost stabilită o creștere semnificativă a fondurilor destinate MT.

"Anul 2019 este anul investițiilor. Avem bani, dar nu avem o infrastructură așa cum ne-o dorim. De aceea, vă invităm să ne fiți parteneri în construcția de autostrăzi. Astfel câștigă și românii, câștigă și firmele dumneavoastră", a spus șeful Finanțelor Publice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1992 secunde