Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional

170
Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional - 1-1686903051.jpg
Au fost finalizate lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional a fost realizată joi, 15 iunie, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 16 iunie, de Nuclearelectrica.

„Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 7 mai 2023, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate, s-au efectuat activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă; programul de mentenanţă corectivă; programul de inspecţii; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările s-au executat în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat de presă menţionat.

Nuclearelectrica SA este compania naţională românească producătoare de energie electrică, termică şi combustibil nuclear care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deţinând 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea companiei la bursă în anul 2013.

Sucursala CNE Cernavodă exploatează două unităţi nucleare CANDU, printre cele mai performante unităţi din cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear şi este în curs de realizare a unui ciclu integrat de combustibil prin achiziţionarea unei linii de procesare a concentratului de uraniu, în vederea susţinerii proiectelor de investiţii pe termen lung ale companiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3727 secunde