O nouă concentrare economică pe piața gazelor naturale

99

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Premier Energy SRL preia compania Hargaz Harghita Gaz SA. Companiile din grupul Premier Energy sunt active pe piața gazelor naturale din România, în calitate de distribuitori și furnizori, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, realizând activități de racordare la sistemele de distribuție a gazelor naturale, mentenanța instalațiilor de racordare, verificarea instalațiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize,

precum și extinderi de sisteme de distribuție.

La începutul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia SRL și Alive Capital SA, devenind, astfel, activ și pe piața energiei electrice din România în calitate de producător de energie electrică alternativă, furnizor și trader. În Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piața distribuției și furnizării de energie electrică.

Hargaz Harghita Gaz SA își desfășoară activitatea pe piața gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: proiectarea și executarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, proiectarea și executarea instalațiilor de utilizare a gazelor naturale. Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz SA a beneficiat și de o licență de furnizare a gazelor naturale.

Autoritatea de concurență va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2791 secunde