O nouă soluție privind utilizarea hidrogenului drept combustibil naval

180
O nouă soluție privind utilizarea hidrogenului drept combustibil naval - onouasolutieprivindutilizareahid-1638386710.jpg

Articole de la același autor

Tot mai multe companii din industria shipping-ului se angajează în efortul general de a găsi soluții pentru decarbonizarea transportului pe apă, pentru înlocuirea combustibililor fosili cu alții verzi. Iată, grupul tehnologic Wärtsilä împreună cu societatea de clasificare RINA, ABB, Helbio - o subsidiară a Metacon AB, Registrul Naval Liberian și o companie majoră din domeniu energiei și-au unit forțele pentru a oferi o soluție de producere a hidrogenului pentru propulsia navelor.

Conceptul se bazează pe combinarea gazelor naturale lichefiate cu aburi pentru a produce hidrogen și CO2. Hidrogenul va fi folosit direct în amestec cu gazele naturale în motoarele cu ardere internă sau în celulele de combustie, eliminând astfel necesitatea stocării hidrogenului la bord. CO2 va fi lichefiat în cadrul fluxului criogenic al LNG, care va fi folosit oricum drept combustibil. Ulterior, CO2 va fi depus la mal și stocat în vederea utilizării în scopuri industriale.

Echipamentul necesar poate fi montat cu ușurință pe puntea unei nave comerciale. Acest concept inovator va sprijini tranziția treptată a sectorului marin de la LNG la hidrogen, fără ajustări majore ale instalațiilor de bordul navei, a anunțat Wärtsilä. Unul dintre avantajele soluției propuse este faptul că nu necesită o infrastructură pe uscat pentru stocarea hidrogenului destinat alimentării navelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3724 secunde