Industria shipping-ului lansează Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei

591
Industria shipping-ului lansează Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei - industria-1621619977.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 18 mai 2021 a fost adoptată Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei. Printre semnatari se numără 99 de companii maritime, state de pavilion și organizații internaționale, în frunte cu BIMCO. Atacurile piraților nigerieni asupra navelor comerciale din Golful Guineea trebuie să înceteze, se spune în document.

În anul 2020, la nivel global, au fost răpiți de pirați 135 de marinari, din care 95% în Golful Guineea. Pirații își lansează atacurile din Delta Nigerului și tot acolo își țin ostaticii.

Semnatarii consideră că pirateria și tentativele de răpire pot fi prevenite prin operațiuni antipiraterie active și că până la sfârșitul anului 2023 numărul atacurilor poate fi redus cu cel puțin 80%.

În cadrul sesiunii sale din 5 - 14 mai 2021, Comitetul pentru Siguranță Maritimă al Organizației Maritime Internaționale (IMO) a discutat despre pirateria din Golful Guineei.

BIMCO susține că pirateria poate fi suprimată cu doar două fregate, cu elicoptere și o aeronavă de patrulare maritimă, care să combată activ pirateria din zonă. Organizația propune ca țările din afara Golfului Guineea să furnizeze mijloacele respective prin rotație, iar unul sau mai multe state din zonă să susțină efortul cu logistica și urmărirea penală a piraților arestați. Declarația nu aspiră să ofere soluția pe termen lung a problemei pirateriei, ci să contribuie la siguranța navigatorilor în prezent.


„Cauzele profunde ale problemei pirateriei din Golful Guineea pot fi rezolvate doar de Nigeria. Se estimează că 30 de milioane de oameni trăiesc în Delta Nigerului, mulți în condiții dificile și ar fi naiv să credem că oricine altul decât Nigeria poate aborda rădăcinile pirateriei. Cu toate acestea, suprimarea pirateriei îi va ajuta pe navigatorii noștri, la fel cum a făcut-o în afara Somaliei acum câțiva ani. De asemenea, va stabili securitatea pe mare și va permite economiilor albastre regionale să prospere. Fără securitate nu poate exista nicio dezvoltare ”, a declarat Carlo Cameli, președintele Comitetului de securitate și securitate maritimă al BIMCO.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0372 secunde