O primă victorie sindicală! Concedierile de la Damen Shipyards Mangalia au fost stopate

1721

Articole de la același autor

În ziua de 12 decembrie 2022, peste o sută de sindicaliști din cadrul companiei Damen Shipyards Mangalia au protestat în fața sediului Ministerului Economiei, împotriva intenției acționariatului româno-olandez de a restructura forța de muncă. Alături de reprezentanții Sindicatului Liber „Navalistul“, au participat la acțiune alți o sută de sindicaliști din Brăila și București, din cadrul Federației Sindicatelor Libere din România și Confederației Blocul Național Sindical.



În lipsa ministrului economiei, Florin Marian Spătaru, care se afla la sediul Parlamentului, unde se discuta bugetul de stat pe anul 2023, delegația sindicaliștilor a fost primită de secretarul de stat Mihai-Ion Macaveiu și de Viorel Beleuzu - vicepreședintele consiliului de supraveghere al companiei Damen Shipyards Mangalia.



„Ni s-a comunicat că nu a fost avizată de către consiliul de supraveghere măsura privind reorganizarea forței de muncă a societății, prin restructurarea posturilor, măsură ce figurează pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acționarilor, și drept urmare, în ședința de astăzi, nu se va aproba restructurarea propusă. De asemenea, am fost informați că, la următoarele ședințe ale consiliului de supraveghere, vor fi invitați și reprezentanți ai sindicatului, atunci când pe ordinea de zi sunt subiecte ce îi vizează, în mod direct, pe salariați, cum este acesta privind intenția de restructurare a forței de muncă. Noi, reprezentanții sindicatului, am solicitat să ni se răspundă în scris la memoriul pe care l-am depus la registratura Ministerului Economiei. Ni s-a confirmat că îl vom primi. Vom fi, în continuare, vigilenți! Sperăm să nu se ia decizia concedierii personalului, ci dimpotrivă, de angajare, să crească efectivul salariaților companiei”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Laurențiu Gobeajă - președintele Sindicatului Liber „Navalistul“.




Referitor la creșterile salariale solicitate de sindicat, liderul organizației a afirmat: „Am transmis încă de vineri o adresă, prin care am convocat întrunirea comisiei paritare în ziua de 15 decembrie 2022, pentru a negocia salarizarea și alte drepturi salariale. Trebuie să analizăm care a fost evoluția inflației de la începutul acestui an și până în prezent comparativ cu nivelul prognozat.”





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Septembrie 2021
Stire din Economie : Premieră navală și energetică
Pagina a fost generata in 0.292 secunde