Micuțul luptător! Bebeluș abandonat în spital de mama minoră. "Nu îl voia nimeni!"

43744
2

Articole de la același autor

Timp de șapte luni, până când a ajuns la asistentul maternal Ramona Tudose, S. C., un băiețel frumos foc, zâmbăreț și plin de viață, în vârstă de numai 11 luni, a stat numai în spital, acesta devenind, practic, casa lui. Nu a avut parte de dragostea părinţilor săi, ci s-a bucurat doar de afecţiunea cadrelor medicale, care l-au îngrijit mereu cu mare atenţie, el fiind un copilaş bolnav.





În general, un copil bolnav, indiferent cât de zglobiu ar fi el sau de frumos, este evitat. Puţini sunt cei care aleg să aibă în îngrijire un astfel de pui de om, pentru că este foarte greu să îl creşti, să îi respecţi un anumit regim alimentar şi să îi asiguri toate condiţiile de care el are nevoie. Cu toate acestea, încă mai există „îngeri” pe acest pământ, iar Ramona, deşi se află la primul copil din cariera sa de asistent maternal, este, clar, unul dintre ei, pentru că nu sunt mulţi cei care ar face un astfel de gest. Spunem asta în condiţiile în care micuţul la care ne referim avea, la externarea din spital, nici mai mult, nici mai puţin de 14 diagnostice. Cu toate acestea, ea a mers mai departe, a discutat cu reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa şi l-a adus în propria casă pe acest micuţ, i-a creat toate condiţiile necesare dezvoltării sale armonioase, i-a decorat camera ca şi cum ar fi propriul ei copil şi îi oferă necondiţionat toată iubirea din lume. Această dragoste pe care i-o poartă se vede cu ochiul liber, iar cel mic se luminează la faţă imediat ce o vede. „Este un copil extraordinar și îl adorăm, atât eu, cât și soțul meu. Când l-am externat, avea 14 diagnostice, dintre care unul este pe viață, fibroza chistică, o boală genetică ce afectează mai ales plămânii și pancreasul”, a precizat asistentul maternal.



Menţionăm că pacienții cu fibroză chistică produc un mucus de consistență crescută în bronhii și în tubul digestiv, iar dopurile formate de mucusul gros pot astupa bronhiile, producând dilatații ale acestora, iar ele se pot infecta ușor cu diferiți microbi. De asemenea, tot din cauza secrețiilor groase se pot astupa canalele pancreatice și biliare, cu afectarea secundară a pancreasului și ficatului, putând provoca deficit de creștere, diabet zaharat, ciroză hepatică etc.



Deci, da, această familie este extraordinară şi doreşte numai binele acestui copilaş. Cu toate acestea, sunt conştienţi de faptul că şansele de supravieţuire în România, pentru acest diagnostic, sunt mici. „Tocmai de aceea, îmi doresc ca el să fie adoptat în altă țară sau poate, între timp, vor apărea noi tratamente care să îl poată ajuta și pe el, să aibă o altfel de viaţă. Am ştiut de la început că suferă de o malformație genetică, pe care a moștenit-o de la părinți. Nu îl voia nimeni și așa m-am hotărât să îl luăm acasă și să îl îngrijim. În afară de această fibroză, mai are și un defect septal ventricular, două găurele în inimă, anemie, întârziere de creștere etc”, a adăugat Ramona Tudose.



Deci, acestui copil, viaţa i-a oferit acum nu doar o șansă la viață, dar mai ales un cămin cald și iubitor, niște oameni deosebiți care se ocupă de el, care, deși nu este al lor, îl iubesc enorm. Toate acestea în condițiile în care mama lui naturală, o adolescentă de numai 15 ani, l-a adus înapoi la spital chiar în ziua în care se externase. Ea mai are un copil acasă, pe care l-a adus pe lume la doar 14 ani, iar acum este însărcinată cu cel de-al treilea copil. În ceea ce-l priveşte pe Victor Ștefan, pentru că aşa va fi botezat băieţelul luna viitoare, când va împlini un an, asistenţii maternali se comportă cu el ireproşabil şi îi arată acestui sufleţel atât de multă dragoste, încât cel mic este mereu numai un zâmbet când se află în preajma lor. Astfel de persoane merită toată stima pentru că, deşi unele dintre ele stau ani la rând alături de un copil, au, totuşi, puterea de a se bucura atunci când este reintegrat în familia lui naturală sau este adoptat.



Comentează știrea

Psiholog
13 decembrie 2022
Despre practica

O mama minora isi abandoneaza nou-nascutul, de ce oameni care isi doresc copil trebuie sa aibe atestat de parinti? Poate se creaza sectia de parinti la facultatea de psihologie, asa cum e de asistent social! Si ce practica fac studenti de la psihologie (Univ Ovidius) la azilul de batrani de pe str poporului? Au personal calificat pentru indrumare studenti??

Mama
13 decembrie 2022
15 ani

3 copii la 15 ani,sigur sunt cu poale,ei își căsătoresc fetele de dineata

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde