Un nou spital la Constanța? Construirea acestuia, la mâna aleșilor locali

1040
Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă extraordinară luni, 14 noiembrie, cu începere de la ora 15.00. Pe ordinea de zi se află cinci proiecte importante care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii locali.

Unul dintre cele mai ample proiecte este cel privind aprobarea documentației tehnico-economice la faza SF şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”.

Este vorba despre un spital care ar urma să fie construit pe bulevardul Aurel Vlaicu, lângă Dacia Service, pe o suprafaţă de 19.660 metri pătraţi.


Administraţia locală din Constanţa îşi propune astfel construirea unui spital focusat pe două specialităţi, cardiologie şi oncologie. Proiectul îşi mai propune aducerea unui nivel de digitalizare şi sustenabilitate care nu există, în prezent, în Constanţa.

Oncologia va fi abordată comprehensiv, aducând în aceeaşi locaţie metode de diagnostic, terapie, dar şi servicii conexe complete, lucruri care de asemenea nu există în oraşul de la malul mării.


Totodată, proiectul îşi mai propune aducerea în premieră a unei abordări complete şi moderne privind „Terapia Durerii”, una dintre cele mai mutilante condiţii care afectează durata şi calitatea vieţii bolnavilor de cancer.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei de luni se află şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2022.

Reprezentanţii administraţiei locale din Constanţa consideră că la această dată este necesară o modificare a bugetului local prin rectificare din mai multe considerente. Astfel, se va vota alocarea din bugetul local a sumei de 54.862 mii lei pentru subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei din municipiul Constanţa.


Bugetul Clubului Sportiv Municipal Constanţa va fi suplimentat cu suma de 13.097 mii lei, iar pentru transportul elevilor din învăţământul preuniversitar se va acorda suma de 2.612 mii lei din sume defalcate.

Tot pe conceptul medicinal mai există pe ordinea de zi a şedinţei şi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța” în vederea depunerii în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.


Proiectul îşi propune dezvoltarea unităţii spitaliceşti din mai multe puncte de vedere. Spitalul va fi practic dotat cu echipamente de ultimă generaţie care pot reduce riscul de infecţii nosocomiale.

Tot pe ordinea de zi mai este şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al societăţii Confort Urban S.R.L. Constanța, dar şi proiectul de hotărâre privind aprobarea participării la Programul Termoficare și a graficului de eșalonare anuală a plăților pentru proiectul „Reabilitarea rețelelor termice secundare și contorizarea la nivel de scară pentru municipiul Constanța -Etapa IV”.

Şedinţa se va desfăşura în format online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5002 secunde