Iată de ce au fost convocați aleșii locali din Constanța în ședință extraordinară

617
Iată de ce au fost convocați aleșii locali din Constanța în ședință extraordinară - fondsedintaiar-1663165521.jpg
Consilierii locali din Constanţa au fost convocaţi de primarul Vergil Chiţac în şedinţă extraordinară miercuri, începând cu ora 11:00. Pe ordinea de zi s-au aflat cinci proiecte de hotărâre, iar pe ordinea de zi suplimentară a fost prezent doar un proiect. La şedinţă au participat toţi cei 27 de consilieri locali, care au dezbătut şi apoi au votat proiectele.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a fost cel pentru modificarea HCL nr. 362/2021 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT BUS S.A. și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța. Acest proiect face referire în primul rând la achiziţionarea de autobuze electrice pentru municipiul Constanţa şi de montarea a mai multor staţii de încarcare electrică rapidă sau lentă.

Mai exact, este vorba despre 12 autobuze electrice, 20 de staţii de încărcare lentă şi cinci staţii de încărcare rapidă. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a fost proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 348/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru investiția Construire stadion „Gheorghe Hagi”, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanța, județul Constanța. Acesta este un proiect care se va derula prin Compania Naţională de Investiţii şi este cu atât mai important cu cât majoritatea locuitorilor din oraşul de la malul mării îşi doresc un stadion nou. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Cel de-al treilea subiect aflat pe ordinea de zi are legătură cu proiectul numărul 2. Este vorba despre modificarea HCL nr. 349/2022 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I”, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții Construire stadion „Gheorghe Hagi“, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanța, județul Constanța.

Acest proiect este inclus pe lista de sinteză a subprogramului Complexuri Sportive prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Pe ordinea de zi a mai fost trecut şi proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 137/2022 privind aprobarea depunerii proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Constanța, zona Soveja – blocurile FT4, FT3A, FT3B”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.


Obiectivul general al acestui proiect este reprezentat de creşterea eficienţei energetice a clădirilor amintite mai sus prin implementarea unui set de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul imobilelor şi alinierii la standardele şi cerinţele de performanţă europene. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel pentru modificarea HCL nr. 262/2018 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Incubator de afaceri Constanța”. Şi acest proiect a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Pe ordinea de zi suplimentară s-a aflat doar proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2022. Consilierii locali s-au pus de comun acord şi au votat pentru în unanimitate. Aşa cum se întâmplă de foarte multă vreme, şedinţa a avut loc în format online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9917 secunde