Oil Terminal a obținut autorizația de antrepozit vamal

390
Oil Terminal a obținut autorizația de antrepozit vamal - oilterminalaobtinutautorizatiade-1559246161.jpg

Articole de la același autor

După lupte grele cu Fiscul, care au durat jumătate de an, compania Oil Terminal a obținut autorizația de utilizare a garanției globale și autorizația de depozitare mărfuri în regim de antrepozit vamal. Compania constănțeană va putea depozita produse accizabile (motorină, păcură, VGO) în regim de antrepozit vamal, în două perimetre distincte: platforma Nord și platforma Sud. 
Pentru obținerea acestei autorizații, a fost necesară constituirea, de către Oil Terminal și clienții săi, a unei garanții în cuantum total de 259.887.533 lei, care reprezintă 30% din cuantumul maxim al garanției globale (866.291.777 lei). 


Clienții (proprietari de mărfuri) care în prezent depozitează produse accizabile în regim de antrepozit vamal prin Oil Terminal SA sunt: OMV Petrom SA București, Oscar Downstream SRL Măgurele, Euronova Energies SA Geneva, Vitol SA Geneva, Mol Romania Petroleum Products SRL Cluj-Napoca, Mol PLC Ungaria și Maddox SA Geneva. 


În cei 122 de ani de existență, terminalul petrolier a trecut prin numeroase încercări: două războaie mondiale, ocupația sovietică și instaurarea regimului comunist, înlăturarea dictaturii ceaușiste și revenirea la economia de piață, prăbușirea petrochimiei românești și a numeroase alte ramuri industriale, criza economică din 2009 - 2013.
Dar dintre loviturile primite de-a lungul anilor, cele mai dure au venit din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a structurilor sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1034 secunde