Olli Rehn: Zona euro trebuie consolidată înainte de a se extinde din nou

177
Olli Rehn: Zona euro trebuie consolidată înainte de a se extinde din nou - fondurieuro-1333889872.jpg
Liderii zonei euro trebuie să fie prudenți, iar zona euro trebuie consolidată înainte de a se extinde din nou, pentru a evita, în viitor, alte crize economice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice și monetare, Olli Rehn.

"Capacitatea zonei euro de a acționa trebuie să fie mult mai bună înainte de a putea începe să se extindă semnificativ", a declarat Rehn într-un interviu acordat postului finlandez de televiziune MTV3, preluat de Mediafax.

Zona euro se confruntă de doi ani cu criza datoriilor de stat declanșată la începutul anului 2010 în Grecia, care a împins statul elen, Portugalia și Irlanda la acorduri de asistență externă cu FMI și Comisia Europeană.

"Nu dau nume și nu critic pe nimeni, însă faptul că Grecia s-a putut alătura zonei euro în 2011 a fost, în retrospectivă, poate chiar și atunci, o mare greșeală", a spus Rehn.

El a adăugat că Letonia, Lituania și Polonia sunt probabil următoarele state care se vor alătura zonei euro, care are în prezent 17 membri.

Zona euro s-a format în 1999, cu adoptarea monedei unice în 11 state UE. Grecia a intrat în zona euro în anul 2001, urmată de Sovenia în 2007, Malta și Cipru în 2008, Slovacia în 2009, respectiv Estonia în 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.508 secunde