Ordinul prin care TVA-ul la pâine va fi redus la 9%, publicat în Monitorul Oficial

73
Ordinul prin care TVA-ul la pâine va fi redus la 9%, publicat în Monitorul Oficial - paine-1377764088.jpg

Articole de la același autor

Ordinul referitor la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine și specialități de panificație a fost publicat în Monitorul Oficial, iar de la 1 septembrie intră în vigoare, anunță economica.net. 




Potrivit actului normativ, se va aplica o cotă de 9% pentru pâinea preparată dintr-un aluat obținut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec sau singure, cu sau fără alte ingrediente, frământate cu apă, afânat prin fermentația drojdiei și precopt sau copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe și care are un conținut de zahăr în substanță uscată de maximum 5% din greutate și grăsimi în substanță uscată de maximum 5% din greutate.


 De asemenea, se va reduce cota TVA pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluțe și împletituri care se încadrează în grupa produselor de brutărie și au compoziția pâinii. Nu în ultimul rând, pentru covrigi se va aplica o cotă de 9%, indiferent de gramaj și dacă sunt sau nu afânați prin fermentația drojdiei, mai scrie economica.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4397 secunde